KAoperativa: Tribina u Gimnaziji Karlovac – Otići ili ostati: mobilnost i migracija mladih
15/11/2018
Promocija izdanja o sudioničkom upravljanju: Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj
10/12/2018
Show all

Tribina Otići ili ostati – migracije i mobilnost 2.dio

KAoperativa organizira tribinu “Otići ili ostati – migracije i mobilnost” 2.dio koja će se održati u ponedjeljak, 3. Prosinca 2018. s početkom u 18:00 sati na Maloj Sceni Hrvatskog doma.

Svjedoci smo sve veće migracije stanovništva, posebice mladih, koji iz različitih razloga napuštaju Karlovac te odlaze živjeti i raditi u druge gradove u Hrvatskoj, Europi i šire. Koji su razlozi za odlazak, da li je to samo trend koji proživljava cijela Europa ili zaista u našem gradu nema uvjeta za kvalitetan život samo su neka od pitanja kojima ćemo se baviti na tribini.

Prvi dio tribine održan je 16.11.2018. s učenicima Gimnazije, a u ovom terminu namjera je dobiti odgovore od građana koji su razlozi za odlazak ili ostanak u Karlovcu te povezanost odlaska/ostanka i razvoja publike kulturnih sadržaja u gradu.

Javna tribina na Maloj sceni HD provodit će se u formi okruglog stola: ogranizirati će se participativna javna rasprava kroz uvodna dva “okrugla stola”/male grupe koje će nakon grupnog rada prodiskutirati o motivacijama za ostanak i razlozima za odlazak iz Karlovca.

Oba okrugla stola će istražiti mogućnosti i izazova kroz provođenje slobodnog vremena mladih i odraslih, školovanje i zaposlenje.
Tribinu će moderirati Aleksandra Podrebarac i Denis Mikšić.

Sudjelovanje na tribini je otvoreno za sve zainteresirane građane.

Tribina se organizira uz potporu Zaklade Kultura Nova

KAoperativa
KAoperativa
Savez udruga KAoperativa okuplja organizacije civilnog društva koje se bave organiziranjem i produkcijom programa nezavisne kulture i javnim zagovaranjem za promjenom institucionalnog i društveno-kulturnog okvira te poboljšanje uvjeta za rad na području nezavisne kulture u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji.