Objavljen je peti Operandum
29/12/2017
Dnevno druženje oko Scene #2
19/06/2018
Show all

Polkaview – Petra Kelemen: Sudjelovanje u stvaranju grada –

22.03.2018. 19:30 Mala scena Hrvatskog doma, Karlovac ///
Kako je Špancirfest kao ulični festival oblikovao identitet Varaždina i na koje je sve načine transformirao svakodnevicu Varaždinaca? Kako međunarodni migranti u Zagrebu doživljavaju glavni grad Hrvatske te sudjeluju u javnim prostorima? Teme varaždinskog festivala i iskustava međunarodnih migranata naizgled se čine nespojivima, a osobito da nemaju veze s Karlovcem. Međutim, povezuju ih pitanja tko sve i na koje načine sudjeluje u stvaranju grada, te što možemo naučiti iz tih slučajeva. Ovo su samo neke teme o kojima će biti riječi na idućem razgovoru Polkaview s etnologinjom i kulturnom antropologinjom Petrom Kelemen.

Polkaview organizira Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka u suradnji s platformom udruga u nezavisnoj kulturi KAoperativa i Hrvatskim etnološkim društvom u četvrtak 22. ožujka 2018. godine s početkom u 19.30 sati na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu.

Cilj razgovora je stručnom i komparativnom perspektivom doprinijeti aktualnim društvenim raspravama i razmišljanjima u Karlovcu.

Petra Kelemen je docentica na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirala je na istom fakultetu 2012. godine. Trenutno surađuje na istraživačkom projektu „Stvaranje grada: prostor, kultura i identitet“. Koautorica je knjiga „Grad kakav bi trebao biti. Etnološki i kulturnoantropološki osvrti na festivale“ (2012) i „Grad i međunarodni migranti“ s Jasnom Čapo (2017). Trenutno je glavna urednica časopisa „Etnološka tribina“. Središte njezina znanstvenog interesa čine procesi konstrukcije baštine, antropologija festivala, antropologija turizma i suvremene migracije.

KAoperativa
KAoperativa
Savez udruga KAoperativa okuplja organizacije civilnog društva koje se bave organiziranjem i produkcijom programa nezavisne kulture i javnim zagovaranjem za promjenom institucionalnog i društveno-kulturnog okvira te poboljšanje uvjeta za rad na području nezavisne kulture u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji.