Savez okuplja organizacije civilnog društva koje se bave organiziranjem i produkcijom programa nezavisne kulture


Savez udruga KAoperativa registriran je je 13. travnja 2015. godine, a osnivačka Skupština je održana 22. prosinca 2014. godine.

Savez okuplja organizacije civilnog društva koje se bave organiziranjem i produkcijom programa nezavisne kulture i javnim zagovaranjem za promjenom institucionalnog i društveno-kulturnog okvira te poboljšanje uvjeta za rad na području nezavisne kulture u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Savez ima za cilj razvijati suradnju s Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom, gradskim ustanovama i tvrtkama na području svoje djelatnosti, a osobito u razvoju i zajedničkom upravljanju karlovačkog društveno-kulturnog centra.

Javni natječaj za upravitelja male scene Hrvatskog doma objavljen je 22. ožujka 2016. godine, a na njega se prijavljuje dio organizacija iz platforme okupljenih u Savez udruga KAoperativa, točnije šest organizacija koje se bave nezavisnom kulturom.

8. travnja 2016. u prostorijama Hrvatskog doma potpisan je ugovor o upravljanju malom scenom između Grada Karlovca i Saveza udruga KAoperativa. Spomenutim ugovorom KAoperativa se obvezala ispuniti brojne stavke s ciljem poticanja razvoja nezavisne kulture u Karlovcu, dok će Grad Karlovac sudjelovati u režijskim troškovima korištenja prostora. Predložene aktivnosti i programi zahvaljujući kojima je dobiven natječaj odnose se na organizaciju programa kroz čitav tjedan, unaprjeđenje rada prostora u svim segmentima i postepeno razvijanje novih kapaciteta za zauzimanje ostatka zgrade Hrvatskog doma.