Kultura kao pokretač promjena u društvu.

Zagovaračke aktivnosti platforme KAoperativa usmjerene su prema poboljšanju uvjeta za razvoj i rad lokalne nezavisne kulturne scene.

Funkcionalna mreža organizacija vezanih uz nezavisnu kulturu


Ideja KAoperative je ustrojiti djelatnu, participativnu i otvorenu mrežu koja će olakšati djelovanje postojećih, ali i novih organizacija, inicijativa i pojedinaca.
Platforma KAoperativa krenula je s radom krajem 2012. godine no projektne aktivnosti započinju 2013. godine dodjelom potpore Zaklade Kultura nova.

Od početka rada zagovaračke aktivnosti usmjerene su prema poboljšanju uvjeta za razvoj i rad lokalne nezavisne kulturne scene s fokusom na prostorne resurse koji su redovito postavljani kao glavni problem.

Tijekom godina djelovanja KAoperativa je postala relevantan sudionik na lokalnoj civilnoj sceni te u proljeće 2014. godine u partnerstvu s Gradom Karlovcem prijavljuje pilot projekt Prostori (su)djelovanja na natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva s ciljem definiranja modela održivosti budućeg društveno-kulturnog centra u zgradi Hrvatskog doma.

Kroz suradnju sa sličnim platformama u Zagrebu, Splitu, Puli, Čakovcu, Rijeci i drugim gradovima KAoperativa pridonosi unaprjeđenju uvjeta za rad lokalne nezavisne kulturne scene, njezine vidljivosti i pozicije kao i ukupnog rasta društvenog kapitala grada Karlovca.

Koncept KAoperative je okupiti karlovačke organizacije koje se bave nezavisnom kulturom na produkcijskoj i zagovaračkoj razini te uspostaviti aktivnu mrežu udruga koja će zagovarati za bolju poziciju nezavisne kulturne scene počevši od uvjeta za rad, financiranja, dodjele prostora, vidljivosti.

Mreža
udruga
KAoperativa

Platfoma KAoperativa trenutno broji dvanaest organizacija/članica: Art Root, Carpe Diem, Eko Pan, inicijativa F12, F.R.E.E.D.A.N.C.E. Karlovac, Infinitum, KA-MATRIX, Kinoklub Karlovac, Polka, Poluga, Studio 8 i Savez udruga KAoperativa. Okupljene udruge zaslužne su za brojne manifestacije u Karlovcu, poput Karlovac Dance Festivala, LED Festa, Riječnog kina, Four River Film Festivala, KAbine, PickUp festivala, Udara groma, volonterskih kampova, Artike, Foto dani mladih i brojnih drugih, koje se održavaju tijekom godine.

Članom neformalne mreže i Saveza udruga možete postati ukoliko nam se javite putem kontakt obrasca na vrhu stranice.
12

Članica