Sudbina karlovačkih kina i žabarska narav stanovnika
27/06/2016
Ljetna KAoperativa – bogata ponuda u Karlovcu
13/07/2016
Show all

KAoperativa upravlja malom scenom Hrvatskog doma

 

Proteklog petka, 8. travnja 2016., u prostorijama Hrvatskog doma potpisan je ugovor o upravljanju malom scenom između Grada Karlovca i Saveza udruga KAoperativa kao upravitelja.

Spomenutim ugovorom KAoperativa se obvezala ispuniti brojne stavke s ciljem poticanja razvoja nezavisne kulture u Karlovcu dok će Grad Karlovac sudjelovati u režijskim troškovima korištenja prostora sa 30.000 kuna. Trenutno je kroz KAoperativu na Maloj sceni Hrvatskog doma zaposlena jedna osoba čija su sredstva za rad osigurana kroz Nacionalnu zakladu za razvoj civilnog društva.

Predložene aktivnosti i programi zahvaljujući kojima je dobiven natječaj odnose se na organizaciju programa za građane kroz čitav tjedan. U početku će to biti manji sadržaji koje će se s vremenom razvijati. Uz to, planirana je i promocija Male scene na društvenim mrežama i drugim internet stranicama čime bi se doprinijelo njenoj vidljivosti i društvenom značaju.

Predložene aktivnosti i programi zahvaljujući kojima je dobiven natječaj odnose se na organizaciju programa za građane kroz čitav tjedan.

 

Iznimna važnost Hrvatskog doma u razvoju nezavisne kulture grada Karlovca detektirana je kroz brojna istraživanja i radionice, te upravo iz tog razloga ovaj ugovor predstavlja veliki korak naprijed u nezavisnom sektoru. Početkom ove godine KAoperativa je objavila i pozicijski dokument Operandum III, koji objedinjuje ideje za razvoj Hrvatskog doma te je sada napokon u mogućnosti započeti s aktivnim radom na njihovoj realizaciji.

Idući korak koji se planira poduzeti je raspisivanje javnog poziva za iskaz interesa za korištenje prostora, što je ujedno i jedna od ugovornih odredbi.

KAoperativa
KAoperativa
Savez udruga KAoperativa okuplja organizacije civilnog društva koje se bave organiziranjem i produkcijom programa nezavisne kulture i javnim zagovaranjem za promjenom institucionalnog i društveno-kulturnog okvira te poboljšanje uvjeta za rad na području nezavisne kulture u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji.