Otvorenje instalacije TV Wall: Digital to Analog

Otvorenje instalacije TV Wall: Digital to Analog

https://www.facebook.com/events/955029024892422/

TV Wall: Digital to Analog u Karlovcu, Mala scena HD
subota 15.2.2020. 20:00 sati

TV Wall: Digital to Analog naziv je putujuće instalacije / radionice / kolaborativnog programa koji se sastoji od 30-ak odbačenih televizijskih uređaja spojenih na “uradi sam” izrađene elektroničke komponente kojima se modulira / glitch video signal. Postav je istovremeno izložba posvećena televizijskom dobu, TV instalacija, radionica i poligon za istraživanje mogućnosti odbačenih televizijskih uređaja te scenografija za kulturna i društvena događanja s naglaskom na estetiku glitcha i noise kulturu.
Video signal generira se kroz alternativne video plejere i zastarjele video kamere, a modulira kroz set DIY uređaja nastalih u kućnim ili geekovsko / fanovskim radionicama.
TV Wall osmišljen je u Karlovcu kroz sedmodnevnu Free Art Glitch rezidenciju udruge KA-MATRIX i umjetničke organizacije Format C u okviru programa Nova kultura _Hibridni grad 018.

Program se sastoji od radionice postavljanja i testiranja glitch opreme održane u petak na Maloj sceni HD, te otvorenja instalacije uz prigodni live performans grupe Phezulu koji će se održati večeras (subota, 15.2.2020.) od 20:00 sati. Postavljanje i testiranje opreme nastvlja se i danas od 17:00 sati na Maloj sceni HD.
Sudjelovanje u izradi i radu otvoreno je svima zainteresiranima, bez obzira na predznanje iz rada s elektroničkim uređajima, konzumerskom elektronikom i/ili video artom.
Uključiti se možete kroz pomoć u postavljanju i pokretanju instalacije, emitiranje vlastitih video uradaka, spajajući vlastite uređaje (VHS, DVD plejere, stare video kamere i sl.) odnosno modulirajući sliku kroz uređaje koji će biti predstavljeni. Instalacija će biti predstavljena uz live nastup karlovačkih A/V umjetnika, a moći će se pogledati svaki radni dan do 22.02.

Facebook event – https://www.facebook.com/events/955029024892422/

Aktivnost TV Wall – digital to analog provodi se unutar ESF projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara čiji je nositelj Savez udruga Klubtura. Aktivnost provodi udruga KA-MATRIX u suradnji sa Savezom udruga Rojc iz Pule, Savezom udruga KAoperativa iz Karlovca, riječkim Savezom udruga Molekula i Platformom za društveni centar Čakovec.
Projekt “DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara” provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Saveza udruga Klubtura.

Date

velj 15 2020

Time

20:00 - 23:55

Lokacija

Mala Scena HD
Kategorije

Organizator

Kaoperativa

Other Organizers

KA-MATRIX

Comments are closed.